Iti faci griji pt ceea ce crede lumea despre tine?


"Nu stiu cheia spre succes, dar cheia spre a gresi este sa incerci sa multumesti pe toata lumea." - Bill Cosby.

Iti faci griji pt ceea ce crede lumea despre tine? Majoriatea oamenilor cu anxietate o fac. De fapt, unul din motivele pentru care au anxietate este faptul ca isi petrec foarte mult timp ingrijorandu-se despre ce ar putea alte persoane sa gandeasca despre ei.

Am spus lucrul care trebuia? Ma imbrac cum trebuie? Sper sa nu ma fac de ras. Sper ca arat si vorbes inteligent. Sper ca sunt placut si acceptat. Sper sa nu fiu dat la o parte. Sper ca altii sa nu creada despre mine ca sunt un "dezastru" (esec). Sper ca lumea sa nu creada ca sunt un ratat. Acestea, si multe altele, sunt griji comune. Ingrijorari ca acestea vor cauza stres fizic.

Cu cat esti mai ingrijorat, cu atat corpul devine mai stresat. Aceste ingrijorari continue pot duce la o stare generala de anxietate (pentru ca atunci cand incepem sa ne ingrijoram ne facem rau si corpului).

De ce ne ingrijoram asa de mult despre ce cred altii? Chiar conteaza cu adevarat? Unul din motivele pt care facem asta este fiindca face o parte importanta si este un factor major in dezvoltarea conceptului de sine - cum gandim si simtim despre noi - este ceea ce credem noi ca alte persoane gandesc despre noi. Parerea altor oameni despre noi conteaza pentru noi. De exemplu, cand oamnenii vor avea o parere buna despre tine, aproape sigur si tu vei avea o parere buna despre tine. Daca crezi ca nu au o parere buna despre tine , aproape sigur vei suferi din asta si vei petrece timp incercand sa iti dai seama de ce.

Deci , ceea ce tu crezi ca altii cred despre tine CONTEAZA, pentru ca te afecteaza direct , afecteaza modul in care gandesti despre tine. Analizeaza-te si vezi cat de des te afli in situatia de a fi ingrijorat despre ce gandesc altii despre tine. Apoi, incearca sa identifici cat de mult conteaza asta intr-adevar , si de ce.
1 Response
  1. Anonim Says:

    Pentru ca ne-am nascut si traim in societatea oamenilor, de mici suntem invatati sa tinem cont de cei din jurul nostru si sa ne raprtam la ei intr-un fel sau altul. Inevitabil apar legaturi afective mai mult sau mai putin puternice in functie de experientele noastre mai mult sau mai putin apreciate de ceilalti. Legaturi la care ne-ar fi foarte greu sa renuntam.
    Drama apare atunci cand datorita unor imprejurari, generate de tine sau de altii, acesti "ceilalti" ajung sa te respinga sau te izoleze, ca pe ceva demn de dispret sau chiar sa incerce sa te distruga.
    Sa fii singur iar toti ceilalti impotriva ta.
    Putini sunt cei care pot supravietui, fizic si mental unei asemenea intamplari si aceia sunt ceea ce numim oameni puternici.